förlåt.

att just nu e jag världens sämsta på att skriva.
håller på o flyttar.
o inte nog med de så bara körde allt ihop sig så jävla mkt innan i dag.
blir trött på att aldrig behöva hoppa över höga hinder i livet..
jag menar, e jag verkligen gjord för de på mina 1.65 cm?
jaja, de löser sig väl.
hoppas allt är överstökat i helgen så jag kan bli ETT
med mitt bloggande igen!
förlåt.

XOXO




Borta bra - men hemma bäst! LOVAAAR!!

Vaknade i morse, ringde en trappa ner o sa upp min lägenhet.
Ut me den på Blocket.se.
Klockan 13:00 låg den där.
O sen började telefonen gå varm.
Ja, jisses va de har ringt!
Det tog mig två visningar o sen va jag av med den!
Jahapp, de va det de.
I morgon börjar flytten o packa ner allt.
Sen hem med de till Sölve.
Ska bli sååå skönt att umgås lite mer med mamma igen,
O jag menar det faktiskt.
För hon e världens kassaste på att ”hälsa på mig”vart jag än bor/har bott.
Vart har vi kommit fram till under tiden i lilla Paris?
*I Sölvesborg kan man handla till 22:00 på kvällarna.. - Domus stänger 20:00!
*För dom som gillar o träna så finns det gymkort här för ca 199 /mån – i Sölvesborgs ”city” kostar det 349 /mån?!
*I Sölvesborg finns de massa av Klamydia – här finns de bara HIV?!
*I Kristianstad är det inga problem att träffa två killar efter varandra – men hemma i Sölvesborg, ja de kvittar om dom e snygga eller inte.. antingen e dom bästa polare..eller ta mig fan så e dom bröder..?!
*Listers stolthet är Mjällby AIF – här finns det något som kallar sig för Kristianstad FF..?!
*Här finns de sjukt bra utbud av kläder o SKOR – i Sölvesborg går alla i VeroModa/Jack n Jones kläder o har börjat ekonomi handla på BR skor?!
*Vill du gå ut o slå klackarna i taket? Hmm, välj på Class, Banken, Grand..eller någon oldish ställe – hemma har vi Altona o Hanölåda, någon enstaka gång på sommaren..om vädret tillåter förstås..?!
*I lilla Paris går bussarna vart tionde minut – i Sölvesborg får man va glad om man kommer hem samma dag..?!
*House of Bagels har öppet till 23:00 på kvällarna – RITZ stänger 18:00..?!
*Här ligger Challan – i Sölvesborg ligger Rumän Town..?!
*I lilla Paris är ARTMADE kungar – i Sölvesborg e de JJband..?!
*Utan större problem kan man skämma bort sina barn med Peak, GANT, Armani eller andra balla märkeskläder – i Sölvesborg skämmer man bort dom med en tröja från NAME it..?!
*I Sölvesborg hälsar alla på alla – i lilla Paris hälsar bara folk, som drar nytta av varandra..?!
*Här ligger möbelhuset MIO - Sölvesborg, ZIMMERDAHLS..?!
*I lilla Paris kan man göra vad man vill, när man vill, med vilken man vill – men i Sölvesborg bör man inte göra vad man vill (för då e man ”artii”) o gör det hellst inte när man vill (för då en man lite halv legist) o träffa för fan inte vem man vill (för då har man gjort ALLT innan man ens tänkt tanken..) O jag lovar att de e ute på stan innan stackarn lämnat brottsplatsen..?!

 Livet har sin gång, o jag har som mål att lära mig något nytt genom var epok jag passerar..
Dvs; Borta bra – men hemma bäst! LOVAAAR!!
Håll i hatten, jag vet att alla har längtat efter den dagen då jag ska flytta hem till mitt älskade Sölvesborg igen! OOHJAA! Det gläder mig verkligen, haha!
O en sak som jag är ännu gladare för, e att de e bara månader kvar tills den blonda faran lämnar Västkusten..!
O inte denna helgen utan nästa e PULS på Altona!
HAHA, sjukt kul!
Ni hör själva, jisses detta kommer bli en toppen avslutning på 2009!

XOXO


Psst..Du Jeppe? När jag kommer hem så ska fan jag me va me o spela YATZY ;P

 

 


sömnlös

Jahapp, klockan e runt halv tre på natten o mina ögon tindrar mer än någonsin!
Jag blir så trött på mig själv att jag inte kan komma till ro o sova, fattar det inte.
Nej, mina vänner (o alla ni andra) de blir en sömnlös natt i lilla Paris - inatt igen!

XOXO


jävla trött på livet

Äntligen hemma efter en heldag i Vä.
Sjukt kul o jobba,
men helt slut i skallen.
Fan de måste hända något kul nu,
något som bryter trenden till den vanliga vardagen.
Är så jävla trött på livet så de e inte e sant!
Fan, jaja.. hoppas ni har de trevligare iaf.

XOXO



Det är fel på mig.

Det är fel på mig. Mmm de e de verkligen.
Faaan med då, rent ut sagt! David va ju här i gårkväll o vi satt o diskuterade jävlar i om saker o ting.. typ allt handlade egentligen om en fortsättning på de som jag bloggade om igår..VARFÖR allt e som de e osv. Sen stack han hem o här va jag - mer vilsen än någonsin. Hmm =/
Jaja, efter timmar mer riktigt bra musik, började jag kolla igenom avsnitten på webben från Idol som jag missade förra veckan..när dom va slut så fortsatte jag me Dobbidoo o när de va slut så började jag kolla på Här är ditt liv..blablabla..men de va ju så jävla tråkigt, skulle satt på de direkt så hade jag nog förmodligen somnat! Men men, nu snackar vi om att klockan va typ runt 05:00 i morse. Inget onormalt när det gäller mig, MEN MEN MEN..jag fixar fan inte att vakna 07:38..! Håller på att ta kol på mig själv att jag inte kan sova. Eller jo jag kan sova, när jag e hemma hos mor o far, där skulle jag lätt kunnat sova i 12 timmar! Hmm, snacka om dagens I-landsproblem mina vänner!
Nej nu väntar duschen sen ska jag jobba till 21:15!
Vi synes o höres :*

XOXO




Sov gott

Kan gå o lägga mig med ett leende på läpparna att jag e grym på skitgubbe!
Tack David, för en trevlig kväll =)
Bjuder in er på underbar musik, kanske världens löjligaste video..
men sätt Er tillbaka o njut!
http://www.youtube.com/watch?v=L4sa2HoXpsE&feature=fvst

Sov gott

XOXO




World Peace

Är Ni som jag? För jag har en tendens att fundera på allt hela tiden, men kanske mest under den tiden då man gör vanliga vardags sysslor..ni vet sådant som man lika väl skulle kunnat utföra i sömnen. Varje dag möter man nya ansikten, träffa nya människor – ja, vägarna möts. Kanske bara för en sekund, kanske för en stund eller kanske möter man en som stannar hela livet. Hur är det egentligen möjligt? Vem är det som ligger bakom det hela – ödet eller en högre makt? Det sägs att mängden av Jordens invånare har överstigt 6 650 000 000.. en ofantligt stor summa individer! Men vad är det som avgör, eller vem är det som sätter gränsen på hur många männiksor man kommer ”möta” genom livet? Visst, en offentlig person måste ju möta sjukt många andra människor genom sin karriär. Men frågan är, är det ett plus? Tänk att vara så pass känd att man inte kan röra sig utanför sin dörr fören paparatzzis o andra dyliga groupies är efter. Hur ser egentligen en känd människas inre krets ut? Vem kan dom anförtro sig till?
Eller hur blir det egentligen med dom i min ålder hemma i min hemstad Sölvesborg. Ni vet, dom som kanske inte han göra något efter studenten, mer än att sommajobbar en sommar i parkförvaltningen..Sedan träffade dom ”den stora kärleken” en regning fredag nere på Altona, till tonerna av Magnus Ugglas ”Kung I Baren”. Som numera sitter uppe på Kämpaslätten med lån upp över öronen. Fortfarande mammaledig. Killen har precis blivit uppsagt från JiWe, Ifö eller Titanix..ja väl själva. Och det enda som kretsar i huvudet är; ifrån vilken annans unge på dagis som gett deras äldsta barn löss? Varför den yngsta barnet inte alls ”utvecklats” lika snabbt som grannens jämnåriga unge. Varför det alltid är nya bilar på den andre grannens garageuppfart, såfort hennes man är bortrest med jobbet? Eller hur i helvete dom längst ner på gatan alltid kan ha nyklippt gräsmatta, utan att ingen ens ser dom ute o klippa de förbannade gräset? Trivs dom bra med sig själva? Har dom gjort de dom vill göra i livet, nått målen? Eller, hade dom ens några mål?
20% av jordens befolkning lever i I-länder..resterande 80% i U-länder, i fattigdom, kanske krig o kanske utan hem. Hur tänker en ungdom när dom väser upp under sådana förhållanden? Deras drömmar, tro o mål är nog inte en bråkdel så höga som en annans. Förmodligen hade det säkerligen varit andra mål om de levt under bättre föhållanden.. men men. Det jag vill komma med det hela är, att man borde fan inte va så självisk hela tiden. Inte för att jag e jätte självisk precis. Men det finns bra många, man mött genom åren som har en tendens att vara det. Och det finns bra många som läser min blogg, som är fruktansvärt glada vid att sätta sig själv i centrum, mer eller mindre hela tiden!

I Biblen står det ”Bemöt andra som du själv vill bli bemött”.. inte för att jag är världens bästa bokmal på den Heliga skriften precis, men visst fan sammarfattar de där orden mycket. För hur ska man kunna förändra världen om man inte börjar med sig själv? Ta en funderare på det o tänk efter.. För tillsammans är vi oslagbara!

World Peace

XOXO

 

 

 


Vi får se vad som händer i framtiden ;)

 

 

Upps, förlåååt för att de inte har blivit mkt uppdaterat den sista tiden, men tro de eller ej så har jag ett liv trots att jag e lite av den datanörd!

Veckan har varit speciell, fylld med funderingar o tankar om framtiden. Hur det kommer bli o vad som bör ta tags i.. Rätt jobbigt egentligen, men jag har fan har rätt mkt kul me! Har spenderat rätt mkt till hemma i Sölvesborg, träffat Syrran, Nikki o Kidsen..o Svea såklart! Färgat håret o klippt lugg..så nu ser jag ut som en riktigt estet igen, haha! Har umgåts med Fille också, sjukt kul människa! Martin o jag har fan träffats två gånger denna veckan, inte illa pinkat när vi bott i samma stad ett halvår o inte träffats sen Kristianstads dagarna – Slå den ni! Så en dag löste vi I-Landsproblem på café FENIX här i stan o sen blev det sjukt mkt Yatzy spelning på de! Och igår kväll så va jag, Martin, Linus o Camilla på Biljardkompaniet o utövade våra goda/dåliga kunskaper i just Biljard! Mycket trevlig afton! Jodå, veckan har varit lyckad..ska lägga den på minnet då en kär vän kom tillbaka o de va samma vecka jag fick upp ögonen för någon..(!) Vi får se vad som händer i framtiden ;)

Nu sitter jag hemma hos Fredrik bland alla flyttlådor, med datorn i knäet o funderar om jag är tråkig att umgås med – eller e han kroniskt trött alltid..för nu sover han igen! Hmm, kan va att han känner sig trygg med mig då?! Får fråga han när han vaknar :P Amercias Next Top Model kl: 19:00 & Ensam Mamma Söker kl: 20:00 värsta Tvkvällen framför!

Ta hand om Er, så hörs vi snart!

XOXO


Varför funderar man mest när det är som mörkast?

Sitter o tänker o funderar på allt.
Allt mellan himmel o jord.
Hur många gånger har man gjort saker man idag ångrar?
Varför tänker man göra saker om aldrig blir av?
Hur kan de va så att vissa som stått en så nära en gång i tiden,
har man inte en aning om va dom gör eller tänker idag?
Varför funderar man mest när det är som mörkast?
Livet e fan fullt med frågetecken.
Men just nu är jag bara så jävla glad över att jag pratat med,
hon den där, min älskade "kollega" som varit "försvunnen" över en månad!
Hoppas bara att allt kan bli som förr.
Tiden läker nog alla sår. Bara man är ärlig!
Ta hand om Er!
Sov gott

XOXO





Borta bra - men hemma bäst..!

Åkte från lilla Paris med mamma o pappa hem till Sölve innan idag.
Tänkte va här mer eller mindre hela veckan.
Har lite grejer o stå i.
En sak e säker; Borta bra - men hemma bäst..!
Fan, lilla Paris e på tok förnära hem. Det e någon som inte känns bra.
Funderar starkt på att flytta hem ett tag o spara pengar o sen resa/flytta,
typ Göteborg. Jag älskar Göteborg o jag vill verkigen gå Oslo Frisörskola.
Hmm, så får de bli. 0456, jag en nog snart tillbaka!

XOXO




här ligger jag o myser med mig själv..!

Blev väckt igår av att jag blev inringd för att jobba.
Jag som hade sett fram emot en dag på stan med massa latte,
men vem tackar nej till att jobba, när man får dubblt betalt?!
Igår kväll blev de inte mkt nyttigt gjort, är helt slut efter att ha jobbat
12 dagar denna månaden..
O softisch stilen har fortsatt lika fint idag, för
här ligger jag o myser med mig själv..!
Plus en massa bra musik i hörlurarna - ME LIKE!
Snart kommer Freddy.
Förmodar att vi ska lösa lite I-Landsproblem eller något annat givande ;)
Skepp o hoj så länge o njut av att de fortfarande är söndag,
massa ledighet o att regnet faller. Mysfaktor till 110%

XOXO



Frågan e vilket som e värst, SJ eller träd..?!

ÅÅÅÅHHH vilken helvetes kväll..!
Eller kvällen gick väl helt ok med att jobba, men problemet kom ju sen
när jag skulle åka tåget hem, till mitt älskade lilla Paris!
Vi kom inte längre än till Bromölla, för sen kunde inte
tåget få någon mer "stöm tillförsel" för att de hade visst,
just då när jag skulle hem snabbt, fallt ett träd över ledningen..!
Ja men de e väl så jävla klart att just då händer det!
Jag hade inte brytt mig om jag inte skulle upp skit tidigt i morgon,
men men that´s life.. =/
Nu är jag iaf äntligen hemma efter en taxitur.
Men frågan e vilket som e värst, SJ eller träd..?!
Tänk på den ni.
Själv ska jag somna till bilden av Andreas Carlsson o Idol!
Sleep tight :*

XOXO


J, som i Jobba..

J, som i Jobba..
J, som i Jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera
mig de senaste dagarna.
Men men nu e de som de e o de e bara o tacka o buga.
För jag har faktiskt skit kul, när de gäller jobb!
Idag e det Sbg som gäller från 15:30 - 22:15
Sen i morgon ska jag till Vä 7:45 - 18
Skepp o hoj, ha de så skoj!

XOXO


Dagarna flyter samman..en månad har gått :'(

Dagarna flyter verkligen samman..
o jag ligger inne med världens stadigaste skallebank!
Mitt liv består av Ipren, håller på att bli galen!
Vet ifan varför jag har så jävla ont i huvudet, e de vädret?
eller e de för att jag "tänkte" för mycket?
Tror att de e det andra.
Idag är det en månad sen,
en månad har gått :'(
Kan inte beskriva med ord hur sjukt ledsen jag är,
över att ha blivit av med min bästaste bästa vän.
Så många gånger jag har lipat,
så många gånger jag varit förbannad över det hela.
Kommer det någonsin lösa sig?
O det är inte så att jag tänker mindre på de sen i lördags..
De jag hoppas på är att hon hade kunnat hört av sig,
så i kunde pratat ut om allt.. bara hon o jag.
Jag har gjort va jag har kunnat, men men..
Hoppet är visst det sista som överger människan,
men va gör man när till o med hoppet börjat svikta?!

Ta hand om Er!

XOXO


118100 skulle säga..

Har man tråkigt så har man.
Är man vilsen så är man.
Hittar man inte hem, så får man göra något åt det.
Då finns det världens roligaste grej man kan göra!
För bara 10 kronor kan man få svar på allt, så
jag skickade till 118100 o frågade vem jag var..!

"188100 skulle säga.. att du är en spotifyberoende tjej
som älskar riktig bra musik, som t ex Håkan Hellström
o Peter LeMarc. Du lever ditt liv full ut och tappar inte farten
av motgångar, istället tycks de ge dig styrka att fortsätta framåt..!"

Helt sinnesjukt egentligen, vilken tomtenisse jobbar på 118100
som vet att alla mina tonårs år dyrkades av skeppar kavajer
o världens sötaste Håkan Hellström?
Hur i hela fridens tidevarv kan dom veta att enligt mig så
tycker jag att den bästa skivan genom tiderna som släpts
är en unplugged skiva som heter "sjutton sånger" av Peter LeMarc?
Hur vet dom att jag lever mitt liv via Spotify?
O hur kan dom veta att de e just så jag känner med att motgångar
ger framgångar? Visst fan är det sjukt?!

Nog om det,
o nu menar jag allvar.
Det är något visst med den där staden, Göteborg.
Göteborg har "det" man inte kan sätta fingret på.
Eller jo, jag kan sätta fingret på det.
I mina ögon sett så finns han där,
världens mest spektakulära lilla skapelse!
Vackert!
Hmm, kärleken häckar i Götet mina vänner ;)
Gothenburg next station - hell yeah!

Sleep tight :*

XOXO


Cappuccino i Tivoliparken

Vaknade i morse av att mobilen ringde,
jahapp de blev jobb idag med!
Sjukt nice, klirr i kassan..
Men just nu känns de som att min lägenhet
o jag lever två helt olika liv.
Slutsatsen är att det är något som släppt en
atombomb i den..o de e fan inte jag..! haha
Så blir de om man e utan tvättmaskin i en vecka..!
Men de e ingen större fara, jag har tagit hand om olyckan ikväll ist..
Plus att jag har hunnit med o träffa världens trevligaste "Danny"..!
Cappuccino i Tivoliparken o trevligt sällskap - tackar man inte nej till!
De e verkligen en fin man..hmm, ni skulle bara veta ;)

Skepp o hoj sålänge!

XOXO


Tillsammans kan vi förändra världen..!

Nej nu väntar sängen på mig, helt slut i huvudet..
Har inte fått många knop gjorda ikväll,
mer än att spelat gura o lyssnat på mycket BRA musik!
Dagens tema har helt gått i E.M.D´s spår, o så va tanken
att fortsätta..tills jag slår igen de blå!
Gör mig en tjänst o kolla på denna musikvideon o lyssna på texten;
http://www.youtube.com/watch?v=qBI0BYzRY8E
Va tacksam över de man har o hjälp de som behöver hjälp.
Gör som jag gjort o många andra o gå in på Rädda Barnen o ge en gåva.
https://www.rb.se/geengava/pages/geengava.aspx
Tillsammans kan vi förändra världen..!
Sov gott :*




Natten me E.M.D

Som sagt så jobbade jag kväll igår, sen tåget hem
för att försöka fixa till mig - till något bättre än va de va.. haha!
Skyndade mig ner till GRAND för att möta upp Fredrik så att jag kunde se
på dom små söta gossebarnen!
Natten med E.M.D
Jag menar det verkligen, dom ser fan bättre ut i verkligheten än på bild/tv..!
Men folk e fan konstiga, eller framförallt brudar..puttades o höll på värre än jag vet inte vad!
Tror fan inte de e den rätta taktiken om man skulle vilja bli groupie precis,
eller jag vet att de e så - för B-kändisar funkar inte så, så e de i Sverige! Haha =)
Nej men som sagt, dom va riktigt bra live.. e lite impad.
Men de måste va för att Erik e verkligen killen som har DET, jisses så vackert!
Så nu sitter jag här med mina "Skullacandys" på högsta volym o
lyssnar på deras skiva som Vevve la in på min dator i våras!
Mmm, de e nog lite tonårskärlek över det hela ;)




Min lilla Gullunge...!!






Idag e de två år sen jag blev moster för andra gången, TVÅ år sedan!
Tiden går verkligen fortare än fortast.
Fortsätter de såhär så kommer jag väl snart stå o vänta på att den lille mannen
ska "springa ut" o ta studenten..o där kommer man väl o stå o undra;
vart tog alla år vägen? Livet är speciellt..o börjar man tänka på livets gång
så blir man rätt väck i skallen!
Men som jag brukar säga, så får man ta vara på tiden här o nu..!
Så GRATTIS GRATTIS GRATTIS Min lilla Gullunge..!
Moster Älskar Dig <3

 


ändrade planer.

idag skulle jag typ bara chilla hela dagen o tvätta o städa typ..
hmm, de gick ju bra.. blev väckt i morse av min mor att jag ska jobba.
snacka om ändrade planer.
med de e aldrig fel me lite extra klirr i kassan! =)
men nu blev de brottom o iväg!
jobbar till 22.15 sen tåget hem o sen fixa o sen ut o hämta hem lille erik!
hahaha, ses på stan ikväll gott folk - trevlig helg!

XOXO




Fundera, Njut o ÄLSKA..!

ikväll kommer jag inte säga ett knyst
är trött som en vilsen gnu - utan vatten!
sängen väntar, men innan dess så ska jag 
repeata TIMO ..X antal gånger.
Fundera, Njut o ÄLSKA..!

http://www.youtube.com/watch?v=EyRUaUwmgds

XOXO

Emmy


Han borde hetat "Het" i mellan namn..!

ikväll blir det fjortis snack!
kvällens dilemma;
varför är det så att dom man tycker va snygga när man va typ runt 17-18,
är idag inget o glo på längre?
eller ja jag vet inte om de e bara jag som tycker de, men så är det nog..rätt ofta.
med det finns ETT undantag..
sålänge jag kan minnas så har han alltid varit en sådan kille
man lätt hade vänt sig om för att kolla in..sjukt mystisk, men sjukt snygg!
jag vet typ knappt va han heter (eller jo de vet jag..)
inte hur gammal han är, vart han bor eller hans civilstatus,
men jag vet att han e ett av namnen under kassa & våg
o jag vet att han glider rundor i en fet merca
inte för att jag e plåtkåt för fem öre, men men!
han borde hetat "Het" i mellan namn!
TRO MIG!!

Sleep tight :*

XOXO

Emmy


Shit va de regnar!

Ooooh fuck, trodde att min förkyldning hade gått över..men ACK!
Nu hostar jag som en idiot, ungefär som när en katt svalt en "to"boll!
Nej två iprem o sen soffan en halvtimma..!

Men shit va de regnar!

XOXO

Emmy


Torsdag o Thor kommer..!

Kom nyss hem från anställnings intervjun på Wallenbergs!
Christian o Lena var super trevliga, nu håller jag tummarna..!

Ska greja lite här o plocka fram saker, för jag ska nog sova i Sbg i natt.. tror jag!
Sen kommer mamma, pappa o Thor..!
Tänkte springa med dom en runda på stan o försöka hitta något till Henry
i två års present. Att den lille mannen fyller 2 på söndag är för mig nästan obegripligt.
För tiden går verkligen fort o förr eller senare så måste man börja ta vara på den tid man får..!
I eftermiddag kommer Niklas in en runda till stan så jag tänkte åka med med han hem till Sbg sen när jag ska jobba - jippiii, jag ser verkligen fram emot det!

Vi hörs o syns!
Ta hand om Er!

XOXO

Emmy


livet är en gåta o det händer ibland att man inte finner något svar.

Milda Matilda, Shit Vadimekum, Dra på Trissor..VILKEN DAG!
Önskar att någon kunde förklara för mig varför livet kan vända på en minut?!
Först sjukt stolt o sen..jaha? skojar du? Hmm, VA..SERIÖST?!


Dagen började i takt med att gryningen lyftes över lilla Paris,
ja just då när stadens muller börjar ta fart..!
Med raska steg korsade jag Boulevarden o bort till stationen.
För denna dagen skulle bli något speciellt, en annolunda upplevelse helt enkelt!
Solens mjuka ljus strålade sådär vårlikt skönt, in genom fönstret på tåget
där jag satt o tänkte på hur glad jag är, enda in i själen över livet.
Livet jag lever, valen jag gjort, sakerna jag sakt, att jag vågar stå på mig
o att dom jag har omkring mig är sådana underbara människor!
Jag, jag är stolt, stolt över att jag är jag o ingen annan!
O så va jag framme..
Första dagen o snacka om jag va taggad!
Tror egentligen inte jag gick ner i djupsömn över huvudtaget natten som var..
Vissa räknar får - andra räknar PLU nummer..!
Det var ett bra tag sedan som jag kände den glädjen av att lära mig något helt nytt!
En oviss känsla av tveksamhet som så snabbt vände till
”gaaaah, va jag längtar tills i morgon så att jag kan dit där igen..” !!
Kurvan går ÄNTLIGEN rakt upp i min personliga utveckling..!

Dagen forsattes hos världens bästa Ann! Ann är verkligen en underbar,
mysig o förstående person.. Vet inte hur många timmar som vi suttit genom åren
o pratat om allt! Kärleks beskymmer, Jobb, Vänner som sviker, Kyrkan o dess verderingar,
Bo o leva, vad ska man prioritera o vad ska man släppa?
Hur kunde det bli så fel när jag tänkte så rätt..? osv osv..
Ja, allt mellan himmel o jord..!


Donnan med stort H hade kommit långväga hem från Göteborg.
Vilket resulterade i sallad på Ritz! Där satt vi, som två visna själar
o var helt förundrades över att det är ett faktum
 – Sölvesborg dör sakta men säkert ut! Tragiskt?
Njaa de kan man säga då klockan slog 18 då allt slog igen.
Jag lovar att hade man tappat en synål på Södergatan så hade man hört den!
O det säger jag, som hör sämre än sämst!
Det var nog dags att lätta från bygden..


Fredrik har haft ”fri”dag idag, så han passade på att besöka Nygatan,
så vi tog samma tåg hem till vårt älskade lilla Paris! Väl hemma dansade
jag balett genom lägenheten, min dagliga uppvärmning inför lördagens bravader! ;)
Skulle dagen fortsätta i samma goda anda som den en gång startade?
Mmm, de va frågan det.. då jag, Fredrik o världens sötaste Lisa tågade
bort till Bagels på en kvälls kaffe. Det var då det hände..
Hoppades jag för mycket igår eller har jag varit för ”glad” idag
för att de skulle hålla hela kvällen ut?
Tjänsterna är numera tillsatta.
Blev jag en av dom? Nej.
Varför?
Jag är för gammal! Jag, GAMMAL?!
Haha, det är sinnesjukt! Tyvärr så kan jag inte hjälpa
att inte mamma kryste ut mig 1989, jag kom fem år innan,
nej jag kunde helt enkelt inte hjälpa det o jag ville verkligen in missa det..
Dagen var den 5 maj, året var 1984 o jag var drygt två månader gammal,
då bröderna Herreys stod som segrare Eurovision Song Contest i Lyxemburg,
iklädda de oförglömliga gyllene skorna!
Det var samma år då Ingemar Stenmark vinner den alpina världscuptävlingen
i slalom i Parpan, Schweiz.
Det var året då Sverige satt ”skönhet” på kartan o  Yvonne Ryding
utses i Miami, Florida till Miss Universum.
Det var året då den första levertransplantationen i Sverige utförs
vid Huddinge sjukhus utanför Stockholm.
Det var året då Kathryn D. Sullivan blir första amerikanska kvinna
att genomföra en rymdpromenad.
O det var samma år som Tage Danielssons film Ronja Rövardotter
(hans sista film), efter Astrid Lindgrens bok, har premiär.
Nej de va just så de var det där året, då jag slog upp de blå för första gången..
jag kunde bara inte missa chansen att besöka o uppleva jordelivet för ett tag!
SORRY!!


Inte för att jag tänkt att jag ska jobba tills jag är 65,
men om man tänker efter det svenska samhällets skrifter,
så är det i år 40 år till jag går i pension. FYRTIO ÅR!
O vad händer? Jag blir nekad ett jobb,
för första gången – för att jag är för gammal!
Aldrig förr har jag blivit så paff, men ändåså kändes det bra på något vis.
Inte att jag blev klassad som ”gammal”
..nej utan att det finns så mycket saker jag vill göra,
så många viktiga människor i mitt liv (stora som små)
som jag verkligen vill lägga tid o energi på..!
Jag duckar inte för mycket
o kommer nog seriöst inte göra det för detta nederlaget heller,
för livet är en gåta o det händer ibland att man inte finner något svar.
Det gäller bara att hitta nya vägar, nya mål o acceptera läget!


Imorgon är en annan dag, nya tag, nya värderingar o nya människor som korsar mitt liv.
Ja vad som händer? Hmm, det tar jag i morgon bitti över en kopp kaffe!

Sov gott!


XOXO


Emmy

 

 

 

 


nu jävlar..!

Mitt i min sortering av kläder kom David
o förgyllde min eftermiddag!
Efter en timme på stan, där vi blev ovänner över vad o vart vi skulle äta,
så slutade de hela med PIZZA, sjuuukt gott! :D
Han e verkligen en sjukt bra kille dendär David,
jag brukar alltid säga till han att; den som gifter sig med dej kommer fan att få de bra!
O jag menar det faktiskt! Eller ja, jag menar allt jag säger - men mycket av det kan även bara va ironi..!
Men men, vi kom iaf fram till de att ja..hittar vi inte några andra så e de väl bäst att vi gifter oss!
Hmm, ingen dum idé egentligen..?!
Diskutionerna gick vidare om förlovningsringar, hus, barn..name it!
Himla snällt att jag fick välja ringar själv!

Resultatet är rätt självklart!



Sen va de ju dehär med hus.. Vi kom iaf rätt så snabbt fram till att vi blir nog kvar här i eller runt lilla Paris. Men frågan va ju vart?! Helgedal, sa David. Men jag tyckte att de va bättre o smälla upp ett hus i Åhus?!
Ett stålgrått putsat hus, med feta panorama fönster får de bli. O så ska David ha ett eget "kill"rum, där det bara ska kolla på fotboll..! Ja men de e ju klart att han ska ha den lille pojken!
Hur många barn? 3-4 säger David.. O jag svarar snabbt; 3? ALDRIG jag e själv mellanbarn o de e väderlöst! o 4? seriöst FYRA?! e de du eller jag som ska föda dem?! Nej du, två blir bra!
Bara dom spelar fotboll, säger han.. Mm visst de e klart att dom ska göra de, men då får dom välja på antingen golf eller tennis med, säger jag..!
Javisst o sen va samtalet avklarat. Hela livet är nu upplanerat OM inte Mr Right kommer inridandes genom ytterdörren på sin vita häst vill säga ;)

Tillbaka till verkligeheten, i morgon ska jag göra en sak som jag aldrig gjort förut!
Jag ska till Sölvesborg o jobba, på mammas jobb. Där en gång i tiden min mormor jobbade, när hon levde..!
Kommer fortfarande ihåg när jag va liten, innan mormor gick i pension, när vi va inne o handlade i affären.. o man sprang där rad upp o rad ner, för att leta reda på henne, när hon stämplade varor! Jag kan höra ljudet i bakhuvudet, hur det lät när hon matade fram prislapparna snabbt över ett tråg me konservburkar! Sjukt egentligen att man kommer ihåg sådana saker från sin barndom!
Så nu är det min tur att äntra "scenen" - tredje generationen på samma yta! Det ska faktiskt bli sjukt kul!
O mamma söt som hon är, så har hon mailat mig med massa PLU koder på frukt o grönt, så jag kan tjuvplugga lite inför första passet i kassan, så att jag inte blir helt knäpp i bollen! Eller ja knäpp e jag ju redan - men knäppare då..! :P Nej som sagt, en riktigt riktigt kul upplevelse framför mig i morgon!!

Tiden går fort när man har roligt, o till helgen kommer de bli riktigt kul! EMD kommer till GRAND! Helena kommer hem från Göteborg o vi ska dit o hämta hem Danny o Erik (eller ja, vi kan ju försöka..) Jag tror Helena hade varit bra för Danny, för jag tycker han verkar så jävla mesig! Tacka mig vet jag lille snygg Erik, naaaw vilken svärmors dröm! Eller jag hade iaf tyckt de, om jag hade haft en dotter som kommit hem med han :D Den som lever på söndag får se hur de gick helt enkelt.. För nu jävlar! ;)

ööh, någon som vill ha den där Mathias? Han blev visst över..! :/



Nej nu väntar sängen för fröken Glanshammar.
Skönhetsömn behöver även ett litet spektakel som jag!

Sov gott:*

XOXO

Emmy

psst..Fredrik, Du är SÅÅÅ duktig o jag är SJUUUKT stolt över dig!!


Jag har träffat mannen med stort M..!

Förkyldningen verkarde vara kortvarig - för en gångs skull!
Eller ja, jag kan ju inte påstå att jag e friskförklarad MEN på god väg!

Vaknade som en prinsessa ska vakna i morse
o kände att detta kommer bli en bra dag!
Kanske kan de va för att jag har träffat mannen med stort M..!
o jag menar de, han e verkligen det!
Även en ensamvarg som jag behöver närhet o en puss i pannan imellan åt!
Egentligen så är jag nog världens mest kärleksfulla person,
men efter alla bakslag o besvikelser på den fronten
så e de väl inte så konstigt att man är som man är, inte sant?!
Vi får väl se vad som händer här näst ;)
Slutpratat om kärlek för ett tag!

Sökte (extra)jobb på Wallenbergs Skor här i lilla Paris förra veckan,
o idag ringde en trevligt dam vid namn Lena o ville se mig på
en anställnings intevju på torsdag morgon..!
Sjukt kul!
Det mest ultimata hade varit nu om man hade kammat hem
jobbet på Bagels o kunnat få några extra timmar på Wallenbergs..!
Men va livet har lärt mig, så ska man väl inte drömma alltför mycket..
för då inträffar det inte - men jag tror de är OK att drömma för ett tag iaf! =)

Nu väntar tvättstugan på mig, sen strykning o städa garderober.
Bort me sommarkläderna o göra ny plats till höstens trender!
Inte undra på att jag älskar hösten =)

Ha en fortsatt trevlig dag så hörs vi sen..!

XOXO

Emmy


Skjukt snyggt jobbat BRONX, ett måste i höst!


RSS 2.0